20 de realități mai mult sau mai puțin comode despre bani din 10+ ani de antreprenoriat și dezvoltare continuă

Written by on octombrie 1, 2023

M-am aruncat în lumea antreprenoriatului la 25 de ani, fără să am nicio idee ce mă așteaptă sau ce presupune. Aveam doar o pasiune, o viziune și multă disponibilitate de învățare.

Mă speria perspectiva de a nu avea venit stabil, însă și mai mult mă speria perspectiva de a avea plafon în cât cresc și reușesc, chiar dacă acel plafon putea fi foarte sus într-un rol de angajat.

Privind în urmă acum, unul din lucrurile pentru care sunt foarte recunoscătoare astăzi este acela că am reușit să generez destul de repede venituri predictibile din munca mea, făcând în același timp ce iubesc.

Iată ce m-a ajutat și ce am învățat despre relația cu banii.

1. Nu poți influența ceea ce nu măsori. Cu alte cuvinte, dacă nu ai banii în atenție, nu îi ai. Este nevoie de strategie, bugete și atenție conștientă. Să nu știi cât intră, cât iese și când, cu doar să tragi câte o linie din când în când – nu funcționează.

2. Banii iubesc stabilitatea și detestă haosul. O structură de alocare a resurselor creează stabilitate, indiferent de cifre.

3. Oamenii sunt mai importanți decât Profitul.

4. În grădina abundenței, relațiile sunt semințe. De multe ori, creșterea în business nu e catalizată de un ”cum”, ci de un ”cine”.

5. Banii sunt consecința firească a actului de a aduce plus-valoare în lume. Concentrează-te pe ce nevoi rezolvi, ce dorințe îndeplinești, și banii vin în mod firesc.

6. Avem o relație cu banii. Și ca în orice relație pe care o avem, dacă nu punem atenție, apreciere, conștiență și recunoștinșă, se degradează.

7. Există o relație între nivelul nostru de energie și nivelul nostru de prosperitate.

8. Sunt 3 pârghii care generează bani: timpul, expertiza, banii. Dacă vrei să multiplici, fii sincer legat de resursa pe care o ai cu adevărat și pune-o la treabă.

9. Energia cu care dai bani, plătești facturi și servicii este energia cu care vei primi (sau nu). Plătește cu recunoștință pentru ce primești în schimb.

10. Fii clientul pe care ți-l dorești pentru tine. În principal pentru că orice pui într-un sistem, se întoarce la tine multiplicat.

11. Ceea ce câștigi pe drept și pe merit, nu îți poate fi luat. Ce nu câștigi pe drept și pe merit – va trebui să plătești.

12. Fiecare salt pe care îl faci în plan personal se reflectă în nivelul tău de venit. De asta nu m-am oprit niciodată din învățat, din a mă cunoaște și a continua să-mi extind orizonturile.

13. Treaba cu media celor 5 oameni cu care îți petreci cea mai mare parte a timpului? Foarte reală.

14. Vrei să-ți crești profitabilitatea? Concentrează-te pe cum poți aduce mai mult venit mai curând decât pe cum să-ți reduci cheltuielile. Pentru că mentalitate prosperă vs. mentalitate pe deficit.

15. Nu pierde nimeni când tu câștigi. Dacă ești integru, desigur. Dimpotrivă – ceilalți, familia, societatea, comunitatea beneficiază când oamenii sunt prosperi.

16. Atenția pe bani este dovadă de responsabilitate și maturitate. ”Banii nu contează pentru mine” e o poveste, un mecanism de evitare.

17. În contact cu misiunea personală, banii vin mai ușor. Iar prin misiune înțeleg scopul pentru care ai venit pe această lume, modurile în care tu personal îi contribui. Se regăsește în ce faci ușor, în ceea ce oferi fără ca măcar să-ți dai seama că oferi, însă ceilalți primesc. Lucrurile se leagă atunci când ceea ce faci te reprezintă și e aliniat cu cine ești.

18. Banii nu au inteligență incorporată, nici moralitate, nici direcție. Noi le-o dăm, fiecare dintre noi.

19. Banii nu ”te fac” în niciun fel, nici mai bun, nici mai rău. Sunt doar o resursă care amplifică ceea ce deja este în tine.

19. Sunt 4 mari resurse pe lume: timp, energie, bani și conștiență. Conștiența este cea care te ajută să le crești pe toate celelalte.

20. Comunicarea, negocierea și vânzarea sunt cele trei abilități pe care va trebui să le stăpânești, fie că-ți place sau nu. Devino bun(ă) la ele – repede.

Până data viitoare, spor la șlefuit!

CP_FAB01039

Tagged as , , ,Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search