7 moduri de a-ți RESETA mintea după perioade de consum intens

Written by on iunie 17, 2022

Fără să coafăm prea mult lucrurile, pare că acest an nu e deloc blând cu noi.

În universul meu se întâmplă lucruri pe tot felul de planuri în paralel, evenimente fericite, evenimente mai puțin fericite. Întorsături de situație, training-uri pe care le susțin, formări în care sunt participant. Zoom-uri, sesiuni de coaching și follow-up-uri. Activități de marketing și creare de conținut.

Pentru a le întâmpina, am nevoie de reset-uri. În doze mici, din mers, și în doze mai seminificative, de obicei după finalizarea unui proiect mai amplu.

Iată ce mă ajută pe mine și poate găsești și tu util.

  1. Activitate fizică

După săptămâni întregi de deplasare numai până la mașină și înapoi, mi-am luat un sfârșit de săptămână în care am mers pe jos aproape 50 km. Mișcarea și timpul în aer liber m-au pus în contact cu corpul într-un mare fel.

  1. Hrana simțurilor

Fie că sunt gusturi, mirosuri, senzații, imagini sau sunete, alege un cocktail care știi că-ți face bine. Pentru mine au făcut minuni decorurile noi și aromele de măști de corp în care m-am afundat într-o saună. Mirosul de mâna Maicii Domnului din grădină, aerul răcoritor de seară, cireșele și afinele sălbatice.

  1. Învață ceva nou

Dacă mai este și util, cu atât mai bine. Eu mă joc de câteva zile cu noi tipuri de conținut de social media, reel-uri, video-uri și alte nebunii. Frustrant pe alocuri, dar super satisfăcător la final.

  1. Fă ceva ce n-ai mai făcut niciodată

Dacă ar fi să aleg, asta e preferata mea. Recent am fost într-un spa cu politică textile free J Și am jucat ping pong, ceea ce nu numai că nu mai făcusem niciodată, implicit nu mă așteptam să nimeresc mingea măcar o dată. Spoiler: am făcut-o, ajungând să mă joc și să mă bucur ca un copil.

  1. Fă curățenie

Eu mi-am reorganizat garderoba, am renunțat la lucruri și, o dată cu asta, simt că am eliberat spațiu în minte. Mi-am ordonat conținutul audio-video pe un hard extern și am făcut curat într-un număr de cutii cu de toate în ele uitate într-un colț.

  1. Dă-ți acces la alte sisteme de convingeri

Fie că e prin conversații cu oameni din lumea ta, prin citit sau văzut filme, dă-ți acces la alte perspective. E atât de hrănitor să vezi lucrurile și altfel decât o faci de obicei.

  1. Închide paranteze

Lucruri începute și neterminate, inițiative lăsate în aer, conversații nepurtate sau neterminate – toate se adună și ne drenează de energie. Programează ce e important să închei sau taie-le de pe listă și decide că nu le mai faci.

Dacă te simți obosit(ă) fizic și psihic, dacă simți nevoia de un reset mai amplu și mai profund, scrie-mi un mesaj în formularul de contact să vedem cum te pot ajuta.

Sper să îți fie de folos!

Până data viitoare,


Tagged as , , ,Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search