Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
7 motive vitale pentru care să-ți concluzionezi anul conștient
Written by Camelia Paduraru on decembrie 16, 2023
Deciziile pe care le iei astăzi, îți vor crea viitorul de mâine.
Iar deciziile pe care le iei astăzi, sunt influențate de concluzii pe care le tragi din fapte, informații și experiențe pe care le ai.
De aceea, concluziile pe care le tragi au un rol uriaș. Sunt ele conducătoare spre noi posibilități și orizonturi? Sau sunt limitative? Îți cresc energia sau ți-o sting?
Ideea este că orice cauți, vei găsi. Și cauți prin întrebări pe care ți le adresezi pe fundalul minții, fie că o faci conștient sau nu.
De aceea, în NLP (Programare NeuroLingvistică), o practică fundamentală este aceea de a pune întrebări țintite în funcție de tipul de răspuns pe care vrei să îl obții.
Una din aceste categorii de întrebări vizează experiențe de vârf, dar și abilități, daruri și calități revelate de modul cum traversăm perioade dificile.
Le utilizăm pe toate în workshop-ul de final de an ”Concluzionează, Celebrează, Creează!”
Iată de ce închiderea conștientă a anului este unul din ritualurile mele preferate:
- Îți exersezi eul de adult conștient și asumat. Devii real și onest legat de unde ești, ce simți, ce-ți dorești, ce funcționează și ce nu.
- Setezi cadre pentru a nu lăsa lucrurile la voia întâmplării. Practici autonomia, puterea personală și libertatea de a alege unde vrei să-ți duci viața mai departe, în loc să te lași dus(ă) inconștient de val.
- Practici rolul de creator conștient al propriei vieți. Nu putem influența ceea ce nu măsurăm, iar o viață neexaminată e ușor să alunece în derivă.
- Afli despre tine. Un audit bine făcut te invită să vizitezi experiențe de vârf și ce le-a făcut posibile, precum și experiențe dificile, lucruri de care te-ai simțit testat(ă) sau provocat(ă). Punând lupa pe ele, descoperi valori, nevoi și atitudini cheie.
- Nu ratezi daruri și resurse pe care să le iei mai departe. Când faci un audit care se uită doar la realizări cantitative, e ușor să scapi din vedere calități, convingeri și atitudini constructive exersate. Iar contactul cu ele e vital în ce construiești pe viitor.
- Pui lupa pe ce poți optimiza și generezi energie din care să creezi anul ce urmează. Ai ocazia să decizi ce păstrezi și continui să cultivi, ce modifici și ce alegi să lași în urmă, cu recunoștință și respect.
- Dacă continui să faci ce ai mai făcut, vei continua să obții ce ai mai obținut. Iar ca să faci ceva diferit, ai nevoie să devii cineva diferit.
Vii și tu? Înscrie-te aici!