9 atitudini NLP pentru vacanțe reușite

Written by on august 18, 2023

Așteptăm cu atâta nerăbdare vacanța. Zici că mai tot anul trăim pentru ea. Cu toate astea, nu de puține ori ne frustrăm cu lucruri: cu drumul, cu zboruri poate anulate sau întârziate, cu traficul aglomerat, cu felul cum fac oamenii lucruri pe unde mergem.

Ne propunem să ne deconectăm și ne întoarcem mai obosiți decât atunci când am plecat. Ne trebuie recuperare după, în timp ce ne copleșesc to do-urile, ceea ce cam contrazice scopul.

Sunt un călător vorace.

Călătoresc să țin cursuri și prezentări, călătoresc să fac cursuri, călătoresc să lucrez din alte spații, călătoresc să descopăr lumea. Călătoresc pentru a explora. Nu doar lumea, ci părți din mine care se activează în diferite culturi și spații.

De multe ori, călătoresc pentru un amestec al lor.

Călătoresc singură, călătoresc în doi și călătoresc în grupuri mici de 4-6 persoane.

 

Iată ce am învățat:

1. Conectează-te la ”De ce?”

De ce vrei în vacanță? De ce acum? De ce acolo unde vrei să mergi?

Click-ul acesta l-am văzut la un moment dat când, vorbind cu o prietenă, îi spun ”vreau o vacanță!”

La care ea mă întreabă: ”De la ce?”

Răspunsul la întrebarea asta m-a făcut să văd că vacanța nu avea să schimbe nimic în niciun fel ceea ce căutam să evit. Ne place sau nu, vacanța nu ne va rezolva copleșirea, stress-ul, burnout-ul sau situațiile tensionate. Schimbările sustenabile în stilul nostru de viață o va face.

 

2. Nu-ți propune să te deconectezi.

Propune-ți să te reconectezi și să eliberezi. Deconectarea presupune o formă de shut down, decuplare de la viață, de la sine. Este ca și cum ne-am scoate din priză, ceea ce ne face să amorțim, inclusiv în fața experiențelor frumoase din vacanță. Mișcarea, cadrele frumoase, oamenii, natura ne oferă resurse excelente pentru descărcare și reîncărcare. Când rămânem conectați la ceea ce este, nu numai în vacanță ci și în viața noastră cu totul, creăm spațiu pentru a descărca tensiune, pentru a accea inspirație, creativitate și perspective noi.

 

3. Pune o intenție

Ce îți dorești? Dincolo de clasicele odihnă, chill, descoperire și explorare, schimbare de peisaj sau simplele ”să văd…<insert locul>?” Poate e ceva ce vrei să descoperi în tine, o transformare de mentalitate, de stare, de model al lumii? Un proces interior, răspunsul la o întrebare? Ce ar face concediul ăsta unul cu adevărat semnificativ? Să fiu intențională, mai curând decât să merg pe pilot automat, schimbă jocul complet pentru mine.

 

4. Planifică doar imaginea de ansamblu. OCD-ul din mine e tentat să facă liste, Excel-uri și planuri, dar am constatat că sunt mult mai câștigată planificând doar imaginea de ansamblu. Când merg, unde stau și care îmi este intenția.

 

5. Fii flexibil și lasă spațiu pentru ce te inspiră la fața locului să faci. De multe ori, starea pe care o am când planific e diferită de cea pe care o am la fața locului. Îmi respect ritmul corpului și mă las inspirată. Una dintre presupozițiile NLP-ului spune că ”Într-un sistem, partea cea mai flexibilă va avea cea mai mare influență asupra sistemului.”

 

6. Let go

Asta a rămas cu mine de când am petrecut 6 luni în Turcia. Tradițiile, obiceiurile, modul de a fi al oamenilor puteau fi super frustrante pentru mine. Când am decis să dau drumul ideilor din capul meu, mi s-a deschis în față o lume absolut magică. Privește curios, mai curând decât cu așteptare, evaluare sau judecată.

 

7. Conectează-te cu oameni

Profită de orice ocazie să descoperi și să valorizezi la maxim. Află lucruri. Schimă energie și idei în stare de prezență. Fii atentă la ce părți din tine se trezesc în cultura spațiului. Călătoriile sunt contexte excelente pentru a revendica mai mult din cine suntem.

 

8. Take your time

Era o vreme când voiam să văd tot ce se putea în timpul pe care îl am la dispoziție. Să bifez compulsiv toate obiectivele. Not anymore. Să stau 2h la o cafea privind oamenii e mult mai hrănitor.

 

9. Lasă-te condus de ce-ți inspiră locul. Cele mai hrănitoare experiențe nu le-am avut mergând să văd obiective turistice. Le-am avut rătăcindu-mă pe străduțe, mergând într-un loc recomandat de un localnic sau plecând de la hotel oriunde mă îndreaptă pașii.

 

10. Alege-ți bine oamenii. Pentru mine sunt cei relaxați cu care nu trebuie nimic. Oamenii cu care pot să tac cu orele, la fel de bine cum pot să conversez cu orele. Valori, preferințe și interese comune.

 

Dacă ai fost deja în vacanță, vara asta, îți doresc să te fi hrănit în toate modurile de care aveai nevoie.

Dacă urmează, sper ca punctele astea să te inspire.

Iar dacă folosești acest timp mai curând ca să-ți așezi lucruri în viață și în business, dacă te ocupi de munca de culise și nu faci nimic exotic și stereotipic remarcabil, sunt alături de tine.

Ritmul și time line-ul propriu e… propriu. Iar câteodată funcționează bine și să fii împotriva curentului.

Până data viitoare,

Spor la șlefuit!

deep sleep elman _exp


Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search