Ce face ca NLP-ul pe care îl înveți la Crafting Minds să fie avansat?

Written by on octombrie 13, 2021

Poate ai citit cărți, ai ascultat podcast-uri, ai auzit oameni vorbind despre NLP sau chiar ai observat schimbări la persoane care au trecut printr-o experiență oferită de un curs de Programare Neuro Lingvistică (NLP). Te-ai întrebat poate ce poate să fie atât de life changing, de unde atât de mult entuziasm, ce îți fac” acolo, sau dimpotrivă, ai devenit curios și ți s-a aprins în minte gândul oare cum ar fi, pentru mine ce ar fi posibil?

Îmi permit să îți dau un răspuns confirmat de experiență: se întâmplă orice îți propui din toată inima și la modul serios.

Cum e posibil?

În primul rând, pentru că ești o ființă complexă și nu există rețetă care să se potrivescă tuturor, ai nevoie de cunoaștere adecvată și un set complex de instrumente. Ca atare, te pregătești cu un om care te poate iniția în 4 discipline complementare: NLP, Time Line Therapy®, Hipnoză, Coaching, presărate cu insight-uri din înțelepciunea străveche a hawaiienilor (Huna) sau a hindușilor (Kundalini Yoga) – bine structurate, corelate logic și gândite pentru a putea fi aplicate imediat.

În al doilea rând, pentru că parcurgi un proces ancorat atât în realitățile pragmatice ale lumii în care trăiești, cât și în dimensiunile subtile ale minții, imaginației și inimii, ai ocazia să te conectezi la tine prin mai multe puncte de acces la propriul psihic și rămâi cu o trusă de unelte pentru toate aspectele ființei tale: minte, corp, emoții, context social și mediu.

  1. Programarea Neuro-Lingvistică (NLP) e un domeniu fabulos. Cei care i-au pus bazele au fost geniali prin abilitatea lor de a sintetiza într-un corp de cunoștințe comun cele mai eficiente tehnici de lucru cu mintea pentru crearea rezultatelor modelând procese din terapie Gestalt, Hipnoterapie, terapie de familie, lingvistică, semiotică sau teoria sistemelor.

De atunci (acum mai bine de 30 de ani), această disciplină continuă să evolueze și să capete din ce în ce mai multă recunoaștere ca atitudine și set puternic de instrumente care ajută la îmbunătățirea comunicării și performanțelor și la rezolvarea problemelor pentru care altfel încă se mai crede că e nevoie de extrem de mult timp, energie și efort. Se bazează pe descoperirile neuroștiinței asupra a cum funcționează creierul și oferă o structură pe care să organizezi și să construiești apoi orice când vine vorba de cunoaștere umană.

Terapeuții integrează în practica lor tehnici NLP fără să le numească neapărat astfel, antrenorii sportivi le aplică pentru a-și motiva și a-și ajuta clienții în plan mental, pentru că de acolo pleacă totul, părinții învață NLP pentru a-și înțelege copiii și a comunica mai bine cu ei, antreprenorii pentru a-și organiza mintea, a-și crește profitabilitatea și a lucra mai bine cu echipa, clienții sau furnizorii. Unii oameni descoperă NLP-ul pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate, pentru că deja nu mai e o noutate faptul că mintea ne influențează corpul și toți – pentru a se cunoaște și a evolua.

NLP-ul clasic îți arată două lucruri fundamentale: cum funcționează creierul și cum să comunici impecabil. Vine cu o atitudine specifică sintetizată în ceea ce numim presupozițiile NLP-ului și tehnici care te ajută să schimbi obiceiuri și comportamente, să ai control asupra stărilor tale emoționale, să optimizezi învățarea și să utilizezi diferit limbajul pentru a obține mai ușor răspunsul dorit. În limbaj tehnic, acele procese sunt numite Submodalități, Ancorare, Meta Model, Model Miltonian de Comunicare, Ierarhia Ideilor, Integrarea Părților.

Ce aducem în plus la Crafting Minds sunt conceptele jungiene de integrare a umbrei și a proiecțiilor, precum și o cunoaștere a minții subconștiente modelată de Dr. Tad James, cel care a creat acest format de predare, după înțelepciunea străveche și modul cum vedeau hawaiienii structura ființei umane ca ansamblu alcătuit din 4 corpuri și 3 minți. Imaginează-ți că descoperi practic un departament întreg care îți stă la dispoziție pentru a te asista în a obține ce îți dorești. Așteaptă doar să îi dai instrucțiuni – și să o faci bine.

  1. Procesele Time Line Therapy®, au fost concepute de Dr. Tad James pe baza modului natural de funcționare al minții subconștiente și te asistă în a elibera blocaje și tipare acumulate din experiențe dureroase sau suprimate ce te țin pe loc sau îți contaminează experiența vieții în prezent.

Dacă ești deranjat de stări apăsătoare precum furie, supărare, apatie, frică, anxietate, vinovăție sau pur și simplu nu te poți bucura de viață, tehnicile Time Line Therapy® te ajută să eliberezi bagajul dureros și astfel să-ți recapeți resursele de energie, să îți crești vibrația, performanțele, vitalitatea și prosperitatea.

Convingerile limitatoare precum “nu sunt suficient de bun”, “nu merit”, “nu e pentru mine”, “nu pot câștiga cât vreau” se pot transforma, de asemenea, prin procesele Time Line Therapy® și un plan de acțiune eficient. Schimbi lentilele și ca o consecință, îți schimbi și realitatea care tinde să îți reflecte exact ceea ce gândești.

Curățăm trecutul, proiectăm viitorul

În oglindă cu tehnicile Time Line Therapy®, procesele Creating Your Future® te învață cum să pui în viitorul tău intenții, obiective și dorințe, într-un mod care face mult mai probabilă realizarea lor. Muhammad Ali avea expresia de “amintiri din viitor”, lucruri ce urmează să se întâmple la fel de sigur ca cele din trecut. A folosit-o pentru a-și realiza cariera extraordinară, iar procesele Creating Your Future® te învață să faci același lucru: să îți creezi la propriu viitorul, așa cum ți-l dorești, în loc să îți faci griji cu privire la el.

  1. Hipnoza este puntea către Magicianul din tine

Hipnoza este instrumentul cu care să deblochezi și să stimulezi puterea incredibilă a minții conștiente și subconștiente. Probabil că te-ai minunat de fenomenul hipnozei de scenă până acum. Imaginează-ți cum ar fi să îl poți folosi nu doar pentru amuzament, ci pentru optimizarea greutății corporale, stimularea vindecării corpului, îmbunătățirea performanțelor, creșterea stimei de sine, a puterii de concentrare, relaxare și schimbare.

  1. Coaching-ul este din ce în ce mai folosit de lideri din toate domeniile, este o artă de a pune oamenii pe gânduri, de a genera schimbare, de a-i asista în mod neutru și fără judecată să își găsească propriile soluții, de a-i însoți pe drumul de acolo de unde sunt, acolo unde vor să ajungă, într-un timp scurt. Pe lângă aplicațiile în plan organizațional și profesional, imaginează-ți cum e să ai această abilitate în relație cu cei apropiați, cu copiii, cu familia sau chiar cu tine însuți și să știi ce să faci atunci când oamenii își spun oful și primul instinct e să dai sfaturi sau să vrei să le rezolvi problema.

Puterea lui 4 în 1

Fiecare dintre aceste metodologii este foarte puternică și eficientă în sine. Puse împreună, îți oferă poate cea mai cuprinzătoare experiență de autocunoaștere și transformare personală de care ai putea avea parte.

Dezvoltă mintea conștientă prin a antrena gândirea, a o scoate din tipare și a o flexibiliza, aliniază și actualizează mintea subconștientă, conectată mai departe cu mintea supraconștientă. Îți eliberează energia stocată în blocaje emoționale și îți arată cum să o canalizezi și să devii autonom în relație cu evoluția ta. Pune baze solide pentru orice ai vrea să construiești mai departe.

Catalizează momente de conștientizare profundă și îți oferă instrumente concrete de lucru cu tine, pentru care ai avea altfel nevoie de mult mai mult timp pentru a le învăța separat, din locuri diferite, și a le corela corect pentru a obține rezultate practice cu ele.

Cele 4 certificări pe care le primești (Practitioner NLP, Practitioner Time Line Therapy®, Practitioner Hipnoză și Business & Life Coach) îți atestă însușirea competențelor și îți oferă posibilitatea de a le și practica, asta dacă alegi și te inspiră, fie formal, prin a construi o carieră în acest domeniu, fie informal, conversațional, în cariera ta curentă. Ai ocazia să pui bazele unui nou început în mediul tău, să te racordezi la puterea ta și să vezi cum totul în jurul tău începe să se transforme.

În acest sens, îl cităm pe Lucian Tivadar, absolvent Crafting Minds și viitor Trainer NLP: «decât să îmi schimb prietenii, mai bine îmi schimb prietenii.»

Deci nu e life changing într-un sens zguduitor, ci sunt subtilități pe care o dată ce le aduci în conștient și le practici, încep să așeze experiența vieții tale. Sunt schimbări mici la nivel de identitate care se propagă și produc schimbări mari la nivel de rezultate, cu o întreagă știință în spate.

Ești curios oare cum ar fi pentru tine, ce ar fi posibil?

Rezervă aici un apel în care să ne cunoaștem și să vedem cum te poate ajuta pe tine: https://calendly.com/camelia-craftingminds/30min


Tagged as , , , , ,Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search