Ce înseamnă să faci o investiție în tine?

Written by on decembrie 23, 2019

Poate ai văzut persoane cunoscute care au trecut prin experiența asta, poate ai auzit de varianta intensivă de curs de NLP organizată sub formă de bootcamp sau poate ai studiat pe cont propriu tipurile de formări disponibile. Cumva îți surâde să faci o schimbare, să te concentrezi timp de o săptămână doar pe tine, să dai un reset și îți dai seama și că e un format eficient.

Totuși te gândești

Sunt 8 zile una după alta, e o investiție financiară semnificativă și mai trebuie să și plec din oraș, nu e ușor, am business/ am job solicitant/ am copii/ am deplasări/ vacanțe de organizat, vreau ceva la îndemână. Nu știu dacă mă pot concentra atâta timp. Și în plus, cum se poate ca realmente să rămâi cu ceva după doar câteva zile?

Ei bine, exact aceste aspecte fac parte din ceea ce contribuie la succesul experiențelor Crafting Minds. Transformarea începe din momentul în care ai decis să faci pasul. Să îți asumi toate cele de mai sus, înseamnă în primul rând să îți iei un angajament față de tine,  probabil cel mai important angajament pe care ți-l vei lua vreodată. Înseamnă să faci toate aceste eforturi pentru tine, pentru mintea, sufletul și binele tău – eforturi care se întorc sub formă de rezultate pe măsură. Și mai înseamnă să faci lucrurile ușor altfel decât ai fost obișnuit, poate chiar contraintuitiv – adică exact ceea ce trebuie să se întâmple într-un proces de transformare real, durabil, și cu ecouri în toate ariile vieții. Ca să obții ceva ce n-ai mai obținut, trebuie să faci ceva ce n-ai mai făcut. Iar pentru asta, trebuie să devii cineva care n-ai mai fost. Cineva pentru care propria persoană e o prioritate, care înțelege că investiția în sine e cea mai sigură și cu cel mai mare return. Cineva dispus să iasă din zona de confort care știe că adevărata evoluție nu se întâmplă cu căștile în urechi ascultând un podcast sau citind o carte, oricât de mult am încuraja educația și în acest fel.

O investiție în tine

Să îți spunem un lucru. Acest curs NLP nu e pentru cei care și-l permit, indiferent dacă e vorba de timp, bani sau ușurință de a se deplasa. Participarea nu se întâmplă ușor pentru cei mai mulți dintre cei care vin. E un efort – acela de a-și elibera agendele, de a se organiza, de a găsi soluții și a face investiția de timp, de energie și de bani, și exact acest efort e parte importantă din procesul de transformare prin care trec.

Gândește-te așa: într-o lume în care ai fost trainuit să răspunzi presiunilor externe, să fii în permanență ocupat, obosit, să alergi dintr-o parte în alta, să cauți să mulțumești pe toată lumea – ce înseamnă să pui o pauză în care chiar să îți îndrepți atenția spre tine? Să găsești strategii prin care să îți eliberezi timpul și ele să rămână cu tine și după curs? Să iei o vacanță în care în loc să te amorțești și să îți distragi atenția, să găsești expertiza, îndrumarea și resursele cu care să rezolvi punctele sensibile astfel încât să nu mai ai ce amorți și să trăiești apoi o viață de la care să nu mai trebuiască să iei concediu? (nu că nu ți-l vei mai lua, desigur, dar vei putea să te și bucuri de el). Să investești și în altceva decât în lucruri sau experiențe care își pierd efectul imediat ce s-au încheiat?

Ce îți spunem aici nu e doar un text, ci chiar relatări și experiențe reale ale absolvenților.

Dacă e să vorbim de business, un absolvent, antreprenor cu 20 de ani de experiență, fiind la munte, la cursul de Practician, a vândut într-o săptămână cât nu vânduse tot anul. Și era luna septembrie. S-a întâmplat.

Altcineva ne-a povestit cum i-a luat 3 săptămâni să își organizeze echipa și business-ul pentru a putea pleca 8 zile. După ce a făcut Practicianul, cu neurologia nou dobândită, i-a luat 5 zile să își organizeze deplasarea pentru 16 zile ca să vină la nivelul de Master care începea imediat după. Și în 3 din cele 5 zile era Paștele. La 3 ani după curs, are profitabilitate mai mare, echipă mai eficientă și lucrează în medie 4-6 ore/ zi, față de 10-12 ore/ zi cât lucra înainte. Face sport, a adăugat coaching-ul și training-ul în portofoliul de competențe, își hrănește pasiunile, relațiile, sănătatea, calitatea vieții arată cu totul diferit.

Sunt alte persoane care atunci când au venit la curs câștigau minimul pe economie și spun că e cea mai bună decizie pe care au putut-o lua vreodată. Altele care decid să facă pasul fără să știe cum, și deodată apar zile de concediu acolo unde nu erau, șefi sau membri ai familiei care susțin deși nu se așteptau.

Când tu decizi să îți oferi ție fără să te mai condiționezi, cumva se întâmplă ca ceilalți să facă același lucru. Când te dai deoparte din calea ta, rezultatele vin către tine mai ușor.

Iar când faci o investiție în tine din resurse proprii, te auto-responsabilizezi să obții rezultate care să depășească valoarea acelei investiții. Să faci o investiție în tine înseamnă să te valorizezi și să te respecți, ceea ce se reflectă în cum te valorizează și te respectă ceilalți – fie ei clienți, angajatori, furnizori sau persoane apropiate.

Un drum, un spațiu dedicat

Faptul că, de cele mai multe ori aceste cursuri se întâmplă la munte are rostul lui. Te deconectezi de mediu ca să te întorci în el diferit. Faptul că te deplasezi fizic e metaforic, e ca și cum ai face un drum inițiatic, o călătorie către tine, într-un spațiu securizat, cu îndrumare specializată, cu metode neconvenționale de învățare și instrumente concrete, pe care le aplici imediat, pentru rezultate practice.

 

Întreabă-te: Poți…
Să îți iei câteva zile departe de familie ca să te întorci altfel?
Să comunici diferit?
Să fii prezent și să ai un rezervor din care să poți realmente să oferi?
Să îți iei câteva zile departe de business sau job și să te întorci cu viziune clară, strategii noi și abilități eficiente de influență în situații win win?

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copii e să ai grijă de binele tău și să îți dezvolți conștiența.
Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru business e să îți dezvolți neurologia.
Cel mai bun lucru pe care poți să îl faci pentru tine e să acționezi!

Începe de aici!

Până data viitoare,
Spor la șlefuit!
Echipa Crafting Minds



Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search