Ce poți descoperi în spatele unui diagnostic purtat timp de 13 ani

Written by on decembrie 15, 2018

Dacă limitele posibilului ar fi cu mult dincolo de ceea ce ne imaginăm?

De la primul contact cu domeniul programării neuro-lingvistice, convingerile mele despre ceea ce e posibil să reușim și să facem au fost în mod constant provocate.

De la dizolvarea propriilor frici și probleme de sănătate, la schimbarea gândirii și îmbunătățirea tuturor tipurilor de relații, am văzut multe: braț aflat pe partea corpului cu pareză care, în stare de relaxare, începe să se ridice ca magnetizat din inerție, caz de sindrom Down ameliorat până la stadiul în care persoana poate dezvolta abilități cu care să ducă o viață normală, fobii dezamorsate în nu mai mult de 10 minute fără nicio recurență ulterioară și multe altele. Multe altele care, într-o lume ce spune că ești sortit efectelor blocajelor fizice sau emoționale din trecut, moștenirii genetice sau mediului în care trăiești, n-ar fi fost posibile.

Treptat, m-am îndrăgostit de transformare, a devenit o pasiune s-o observ în mine și în jurul meu, fac sesiuni de coaching cu clienți din 2009 și n-am încetat nicidată să fiu surprinsă de rezultatele pe care le poate obține cineva prin disponibilitate reală cu ajutorul proceselor NLP și Time Line Therapy™.

Experiența unui diagnostic de peste 13 ani

Când a luat legătura cu mine, V. era însărcinată și fusese diagnosticată cu epilepsie de mai mult de 13 ani. În tot acel timp, începuse și renunțase la tratamente de nenumărate ori, la fel cum simptomele se ameliorau și se întețeau episodic: convulsii severe la început, mai ușoare în anii de după, însă niciodată complet ieșite din sistem.

Deși crizele nu implicau de fiecare dată pierderea cunoștinței, obișnuiau să o epuizeze, să-i tulbure somnul și să o mențină îngrijorată că s-ar putea agrava oricând. Era speriată de diagnostic și nu voia absolut deloc să se identifice pe sine ca persoană epileptică. Absolventă de Psihologie, printre altele, era conștientă de puterea etichetării și își abordase simptomele și “alternativ”, crezându-se această “fată cool, care nu are nevoie de pastile și medici”, după cum ea însăși s-a descris.

“Fiind însărcinată”, mi-a spus atunci când am vorbit pentru prima dată, “am ajuns într-un punct în care nu mai vreau să iau decizii importante bazate pe frică… Sunt pregătită să mă maturizez și să înfrunt ce am negat toți acești ani… simt că acum nu e vorba doar de mine, ci și de copilul de care sunt responsabilă…”

Imaginează-ți… să trăiești o viață întreagă cu frica unor simptome ce pot fi amenințătoare, frică întreținută de manifestarea aparent aleatoare a acestor simptome? În plus, să ai în față perspectiva modului cum ele ți-ar putea afecta copilul? Cum ar fi să poți descoperi ce anume le-a cauzat apariția, să îți dai seama că nu sunt nicidecum întâmplătoare și, mai ales, că ține de TINE să le reversezi?

Nu spun că asta ar însemna ca tu să ai putere deplină asupra sănătății corpului, dar dacă ai putea să scapi măcar de frică?

Iată ce s-a întâmplat în cazul ei:

Acum, de fiecare dată când discutăm despre o problemă cu implicații la nivelul stării de sănătate, subliniem tot timpul că noi nu suntem medici și nu putem face nimic pentru a însănătoși fizicul, însă putem ajuta persoana să scape de conflictele puternic încărcate emoțional și blocajele create în trecut prin Time Line Therapy™. Putem lucra la nivelul minții și al subconștientului cu totala sa cooperare – pentru ca toate planurile (mental, emoțional, fizic, spiritual și comportamental) să revină în armonie, iar ca o consecință, și simptomele s-ar putea să dispară.

Pentru V., a fost exact ceea ce căuta. Mi-a cerut să o ajut să scape de frică și să descopere cauza problemei, motivată fiind să lucreze cu ea și să facă orice era nevoie pentru a o rezolva pentru totdeauna.

După ce și-a îndeplinit cu succes primele sarcini, am trecut printr-un istoric personal detaliat și procesul în sine de rezolvare a blocajelor. Întrebări precum “când manifești problema?, când nu o manifești/ ai?ce s-a întâmplat prima oară când ai avut-o?, ce emoții erau prezente și ce evenimente au avut loc de atunci?” au arătat o legătură puternică între crize, stările ei de anxietate și o strategie de reproducere a simptomelor pe care și-o construise automat în minte: dacă se întâmpla să se trezească noaptea, începea să ruleze o secvență total inconștientă de imagini care anticipau reacțiile corpului, apoi apărea starea, abia apoi manifestarea fizică.

Am făcut o intervenție completă pentru a elibera emoțiile negative majore acumulate în trecut cu Time Line Therapy™, precum și pentru a reversa ceea ce numim o decizie limitatoare: momentul în care mintea ei subconștientă a ales să creeze simptomele. Cum adică a ales? E perfect contra-intuitiv, pentru că la nivel conștient, nimeni sănătos la cap nu *își* creează simptomele.

Subconștient însă, lucrurile stau diferit și constatarea după zeci de ani de cazuistică și cercetare este că fiecare pacient, întrebat “când a ales subconștientul tău să creeze această situație?”, accesează informații uimitoare stocate în arhivele istoricului personal.

Astfel, nu mică i-a fost surpriza clientei noastre când, primind întrebarea, s-a văzut într-o fracțiune de secundă la înmormântarea mamei ei, la vârsta de 10 ani, gândind că “acum nimic nu mai are sens, eu vreau să merg după ea“. Era o amintire perfect reprimată, un gând de care era complet inconștientă, dar care, fiind traumatic și atât de puternic încărcat emoțional, comandase corpului să-și modifice biochimia pentru a-i urma intenția.

Momentul în care a ajuns la cauză a fost un mare “ahaaaa” pentru ea, am observat o schimbare puternică în expresia feței și în secunda aceea, am știut că s-a rezolvat. Ce a urmat apoi au fost detalii: detașarea emoțiilor negative, împăcarea cu situația, acceptarea, iertarea, procese firești în vindecarea psiho-somatică.

Rezultatul?

A deveni conștienți de responsabilitatea noastră în crearea realității propriilor vieți are un potențial imens. A învățat și și-a disciplinat mintea să se concentreze pe ceea ce vrea, am proiectat imaginea propriei persoane complet sănătoase în viitor, am continuat cu sarcini după cele 8-10 ore de ședințe propriu-zise, iar acum, 3 luni mai târziu, un fragment dintr-unul din e-mail-urile ei sună așa:

“Dragă Cami,
Îți trimit salutări și toate gândurile bune din Helsinki.
Am o veste minunată: băiețelul nostru s-a născut marți, la 10:41, în spitalul din Helsinki. R. (tatăl) a fost cu noi și a mers foarte bine… e incredibil să fii mamă și sper că vom fi atât de fericiți cum suntem acum pentru totdeauna! 🙂

Legat de subeictul “epilepsie”, am reușit să-mi fac electroencefalograma în timpul sarcinii, iar la o zi după naștere m-a chemat medicul să-mi spună că există un tip de unde în lobul temporal al creierului, însă că ele sunt frecvent întâlnite în cazul persoanelor fără epilepsie. Prin urmare, am stabilit împreună că dacă nu am simptome, pot rămâne în siguranță fără medicamente… Și simptome nu am, deci finalul s-a dovedit a fi unul foarte fericit. :-)”

Doar unul din acele lucruri pentru care merită să te trezești dimineața.

Tu ai avut vreodată o experiență puternică de schimbare? Ceva începând de la care, nimic să nu fi fost la fel?

Împărtășeste cu noi într-un comentariu pentru a-i inspira și pe ceilalți!

Până data viitoare,
Spor la șlefuit,

_Q5B9289-min


Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search