Ar putea fi acesta viitorul adevăratei însănătoșiri în lume?

Written by on decembrie 1, 2018

Vorbeam în articolul precedent despre paradoxul zilelor noastre și cum însănătoșirea poate fi uneori o poveste lungă și nu tocmai confortabilă. Asta pentru că:

* aparent nu se cunosc cu certitudine cauzele îmbolnăvirilor, toate sunt doar probabilități care nu se aplică în 100% din cazuri;

* apelăm la diverse terapii doar atunci când avem neplăceri, căutând soluții în afara noastră fără a ne lua în calcul persoana ca întreg și mediul în care au apărut simptomele.

Ce-ar fi însă dacă puterea s-ar afla în primul rând în mâinile noastre? Cum ar fi să existe un model care să explice exact ce se întâmplă în procesul bolii, astfel încât să putem lua noi înșine cele mai bune decizii pentru sănătatea noastră?

MetaHealth™ este paradigma de abordare a stării corporale care capătă din ce în ce mai multă răspândire, fiind folosită de mii de profesioniști în domeniul sănătății din întreaga lume. Aceasta privește la imaginea de ansamblu, oferă un model integrat asupra sănătății și bolii, incluzând:

Procesele noastre mentale și emoționale, gândirea, convingerile, atitudinea și modul cum percepem fiecare experiență;
Corpul fizic cu organele și metabolismul;
Creierul cu releele legate de organe;
Mediul, situațiile de viață, relațiile sociale și modul în care ne manifestăm comportamentul;
Nutrienții și suplimentarea cu vitamine și minerale.

Nu e o terapie nouă, ci un mod de înțelegere care le include pe toate, o perspectivă amplă care acordă atenție fiecăruia dintre cele 5 planuri și ne oferă imaginea de ansamblu a auto-vindecării. Căci fiecare vindecare este de fapt auto-vindecare.

Odată ce ne conectăm la această realitate, deprindem abilitatea de a ne încrede în resursele noastre interioare și de a lua decizii în armonie cu legile naturale de auto-reglare și auto-vindecare. În același timp, MetaHealth™ e foarte specific, pentru că prin modelul său de analiză, putem defini foarte clar care declanșatori de stres, ce emoții și ce convingeri specifice afectează diferitele țesuturi de organe.

Ok, și pe ce se bazează MetaHealth™?

Abordarea interdisciplinară a MetaHealth™ are la bază dovezi empirice provenite din peste 30 de ani de tomografii cerebrale, noua medicină germană, studii de caz, epigenetică, înțelegerea bio-psiho-socială a celulei, organelor, dezvoltării umane și modul cum acestea se leagă de psihic și comportament.

Câteva dintre principiile MetaHealth™

Există o conexiune minte-corp-organ-emoții-convingeri cu care cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați. MetaHealth™ ne arată exact ce tip de percepții mentale și stres afectează țesuturile și cum o fac specific.

✓  Corpul are inteligență și simptomele au o semnificație profundă. Studii extensive pe 15 000 de cazuri de cancer au arătat că fiecare problemă de sănătate este aproape întotdeauna precedată de o experiență emoțională semnificativă în viața persoanei. Dacă această experiență emoțională este percepută dramatic, are loc pe neașteptate și ne surprinde fără strategii de apărare, organismul reacționează prin ceea ce numim “ne-sănătate” și simptome precum ulcer, diabet, eczemă, cancer, dureri musculare și articulare și multe altele.

✓  Fiecare boală are două faze majore și 8 etape. Experiența emoțională semnificativă e urmată de o fază de stres, hiper-activă, și una de regenerare, pasivă, în care apar cele mai multe dintre simptome. Aici înțelegerea tradițională este dată peste cap prin explicarea modului cum boala apare în efortul organismului de a elibera încărcătura energetică generată de perceperea dramatică a evenimentului declanșator.

Această teorie este controversată, însă rezultatele persoanelor care își înțeleg simptomatologia și își asumă responsabilitatea vindecării prin schimbări pe toate cele 5 planuri sunt spectaculoase și demne de toată atenția. Ce-ar fi dacă natura nu ar face niciodată greșeli, iar organismul nostru ar fi de fapt un mecanism inteligent de autoreglare, chiar și atunci când reacționează prin simptome?

Cine poate beneficia de această nouă abordare?

MetaHealth™ vine în sprijinul persoanelor care lucrează în domeniul sănătății peste tot în lume, dar mai ales a pacienților, pentru că oferă opțiuni. Este ușor de înțeles și aduce o lumină nouă asupra tuturor modalităților de terapie și tratament, punând simptomele în context și abordând vindecarea integrat, cu toți factorii implicați.

La Crafting Minds, nu suntem medici sau psihologi, însă am înțeles că vitalitatea este esențială pentru performanță și multe din resursele cu care o putem întreține ne sunt de fapt mai accesibile decât am crede.

Prin metodele pe care le avem la dispoziție, (NLP, Time Line Therapy™, Hipnoză și Coaching) ne susținem clienții să facă față simptomelor mult mai bine, cu mențiunea că pe măsură ce aspecte legate de stil de viață, gândire, percepții sau comportamente se schimbă, iar persoana este 100% implicată în proces, simptomele încep de asemenea să se vindece.

Mai jos este feedback-ul unei cliente foarte disciplinate, care în urma unei proces de coaching care a durat 8 ore, nu numai că și-a ameliorat treptat simptomele până la dispariția definitivă, însă și-a îmbunătățit calitatea vieții pe toate planurile:

A fost o întoarcere către sine, nu doar în sens meditativ, ci mai ales într-un sens proactiv, de acțiune, schimbare, dezvoltare, creștere și transformare pe foarte multe paliere ale vieții personale și profesionale.

Dincolo de faptul că problema inițială pentru care am început sesiunile de coaching s-a rezolvat, calitatea vieții s-a îmbunătățit considerabil în fiecare arie – personală, socială, profesională, educațională și nutrițională.”

Și asta pentru că schimbarea pe unul din planuri are impact asupra tuturor. Mintea influențează corpul și corpul influențează mintea.

 

Cum pot afla mai multe?

Contactează-ne! Predăm MetaHealth™ la cursul de Master Practitioner NLP unde înveți modalități de rezolvare a cauzelor psihosomatice ale bolilor, iar pentru cazuri specifice, poți primi asistența unui coach certificat.

Referințe bibliografice:

Bruce Lipton – “Biology of Belief. Unleashing the power of Consciousness, Matter and Miracles”, 2005.

Johannes R. Fisslinger – “META-Health. Decoding your body’s intelligence”, 2013.

http://metahealthacademyusa.com

http://www.metahealthuniversity.com

http://www.metamedicine.info/Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search