Pentru cei dintre voi care conduceți afaceri, indiferent cât de mici sau de mari, știți bine că scenariul independenței, al profitului și al libertății de a dispune de timp după bunul plac nu este decât o aparență seducătoare. Iar dacă face parte într-o anumită măsură din realitatea propriei afaceri, nu exclude nicidecum dificultățile pe care aceasta le aduce cu sine.
Să fii antreprenor 100% dedicat în ceea ce faci, te expune absolut pe toate planurile: casa, mașina și toate activele afacerii îți sunt expuse. La fel și “bunurile” intangibile: un venit fix, relațiile cu cei apropiați, reputația, simțul identității și al propriei valori și orice altceva ai mai lăsat deoparte pentru a-ți urma visul sau ideea sau obiectivul.
Jonglezi cu multe roluri deodată, faci un pas înainte și câteodată mai mulți înapoi. Clienți pierduți, neînțelegeri cu partenerii, competiție, angajați nemulțumiți sau care nu-și fac bine treaba, focuri care izbucnesc de unde nici nu ți-ai imagina – toate în timp ce tu te străduiești ca atunci când tragi linie să fii pe plus – sunt doar câteva surse de stress care cer incredibil de multe resurse.
Presiunea e imensă, iar în cazuri extreme, oamenii ajung în momente de anxietate sau chiar disperare mută despre care nu știe nimeni în timp ce ei stau cu inima strânsă că totul s-ar putea prăbuși peste noapte.
Să conduci un business e un act de curaj. Îți trebuie putere, rezistență la disconfort și cadre mentale potrivite pentru a susține reușita pe termen lung. Business-ul e 80% psihologie și 20% strategie.
Iată câteva abilități pe care NLP-ul te poate ajuta să le șlefuiești și să le cultivi în mod excelent, nu doar pentru a face față, ci pentru a prospera, indiferent de circumstanțele pe care mediul ar fi să ți le scoată în cale.