De ce, după 10 ani de experiență și formări, încă predau NLP?

Written by on octombrie 23, 2022

Experiența mea, ca expert NLP

 

Cine mă cunoaște, știe că sunt explorator vorace. M-am întâlnit cu NLP-ul (Programarea Neuro-Lingvistică) în 2008. Schimbarea pe care am realizat-o în mine însămi a fost de necontestat. Mi-am crescut încrederea în mine, am eliberat mult bagaj emoțional, mi-am dizolvat fobiile, m-am conectat la ce-mi doresc, mi-am adunat curajul de a porni spre asta.

Schimbarea relației cu furia a făcut să mă vindec de ulcer duodenal pe care îl purtam ca pe un însemn de onoare timp de 15 ani.

Am început să lucrez procese de coaching unu la unu și cu ceilalți.

Din 2012 îl predau și am probabil peste 40 de cursuri de certificare susținute. M-am dus până la cel mai înalt nivel de certificare disponibil în domeniu și continui să îl aprofundez până astăzi.

Pe parcurs, am explorat multe alte arii ale cunoașterii psihicului uman. Am făcut shamanism, astrologie, numerologie. M-am antrenat la nivel destul de avansat în kundalini yoga. Am avut ocazia să pătrund în științe hermetice și Huna Antică Hawaiiană. M-am îndreptat spre educație psiho-emoțională și experiementare somatică. Formări în antreprenoriat, marketing, vânzări, branding personal.

De altfel, cred că în orice punct al vieții aș fi, studiez ceva.

Iubesc să învăț. Apreciez și aplic fiecare dintre aceste metodologii în parte, în măsuri diferite. Tot ce învăț mă ajută să cresc eu însămi. Cu cât cresc, cu atât mai multă valoare aduc clienților mei. Presar insight-uri, fac conexiuni și accesez elemente din tot acest bagaj, în funcție de nevoia persoanei sau a grupului, în experiența pe care o conduc.

Cu toate acestea, am rămas la NLP ca bază.

 

Iată de ce, după 10 ani de experiență și formări, încă predau NLP:

  • Structurează și limpezește gândirea. Iar ca să explorăm alte puncte și modalități de accesare a psihicului, avem nevoie de asta.
  • Este un A-B-C al emoțiilor. Iar Time Line Therapy(TM), această formă de NLP avansat, oferă un instrument excelent de reglare emoțională și descărcare de bagaj.
  • Are aplicabilitate practică imediată și este foarte curat, bine organizat. Prin urmare, se învață repede și generează rezultate tot repede.
  • Oferă o bază pe care poți să așezi mult mai ușor orice – atât ce ai acumulat până atunci, cât și ceea ce urmează să acumulezi după. Vine cu o structură pe care să o umpli cu propriul tău conținut. Oferă modele funcționale cu ajutorul cărora să te cunoști și să te înțelegi.
  • Oferă un set de instrumente foarte concrete care pot fi duse în orice arie a vieții: în relațiile personale, în parenting, în familie, la locul de muncă, în învățare, chiar și hobby-uri sau obiective care țin de corp.
  • Antrenează toate planurile, cel puțin modul în care eu îl predau: fortifică mintea conștientă (vestitul călăreț), antrenează subconștientul (vestitul elefant) și, o dată cu asta, accesează ghidarea și inspirația supraconștientului.
  • E fun. Adică chiar poți să te distrezi cu el și frumusețea e că poți rescrie tipare, schimba obiceiuri, demonta fobii și strategii necâștigătoare – cu zâmbetul pe buze. Nu trebuie să retrăiești dureri, să îți fie greu, să te lupți cu tine.
  • Se poate învăța indiferent de background, și la orice vârstă, începând cam de la 11 ani (atât avea cel mai tânăr absolvent al meu când a terminat cursul de NLP Practitioner) până la… oricât. Cel mai senior absolvent de-ai mei are undeva în jur de 75 și am văzut și 80+ în SUA.

 

NLP-ul este doar un model din multele modele care explică funcționarea minții umane și cum să lucrezi cu ea pentru a te susține cel mai bine. Dar este un model simplu, funcțional, cu care poți lucra.

 

Dacă îți vorbește, te invit să ne conectăm.

 

Următoare ediție de NLP Practitioner se apropie!

Până data viitoare, spor la șlefuit!


Tagged as , , , , , ,Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search