Fuck Good Vibes

Written by on octombrie 2, 2019

Povești cu unicorni și umbre

Vreau ca lumea să fie un loc fericit, un happy place, să răspândesc în jurul meu veselie și pozitivitate, să fiu luminos și bun mereu. Nu îmi plac conflictele, nedreptățile, eu am alături doar oameni frumoși și conectați la energii înalte, iar restul nu mă interesează. Resping imaginile și filmele dure, care ilustrează aspecte negative și crude ale vieții, pur și simplu pentru că nu vreau asta în viața mea, iar dacă alții o fac, înseamnă că se află pe vibrații joase și nu sunt ei înșiși vindecați. Viața mea este o oază de liniște și pace, asta pentru că am transcens nevoile de a mă pune în situații nepotrivite, care să mă provoace.

Pe bune? Ce ascunde în realitate atitudinea „viața în roz”?

Primele întrebări pe care le-aș adresa, dacă ar fi să caut să aflu, ar fi: Cum stai cu umbra? Ce aspecte negative respingi la tine?

Trăim într-o realitate pe care am construit-o duală, deși prin însăși natura noastră suntem ființe întregi și conținem contrariile, adevăruri opuse și perfect valabile în același timp, care înțelese și integrate, lucrează în armonie și se completează. Ce s-a întâmplat însă, este că ne-am obișnuit să ne identificăm cu un capăt al aceleiași lungimi de undă, pe care îl considerăm pozitiv și îl excludem și negăm pe celălalt, etichetat drept negativ.

Și cum lucrurile devin ceea ce credem despre ele că sunt, efectele acelor părți respinse nu pot fi decât dăunătoare și nocive atunci când le materializăm în exterior prin proiecții, pentru că ceea ce respingem, persistă. Ce s-ar întâmpla oare dacă am alege să acceptăm tot ce nu este vibe pozitiv și să ne schimbăm percepția?

Am vedea poate că nu emoțiile negative sunt nocive, ci modul nostru de a ne raporta la ele. Să nu confundăm crearea unui mediu de creștere, atitudine pe care o încurajăm, cu a ne întoarce privirea de la oameni care se află într-un moment al vieții lor în care caută să descâlcească o problemă sau să dizolve situații toxice prin a învăța din ele. Să ne gândim la implicațiile la nivel de conexiune umană pe care le poate avea o astfel de atitudine de respingere a celorlalți, doar pentru că ni se pare nouă că nu transmit vibrații pozitive într-un anumit moment. Avem nevoie, mai mult decât oricând, să ne vedem unii pe alții, să ne auzim, să ne înțelegem și să ne susținem.

 

Revendică-ți totalitatea ființei tale non-duale

Cu ce parte din mine pe care am renegat-o am nevoie să intru în contact? Ce nu am asumat încă în totalitate?

Ne este frică în general de această parte întunecată din noi, o judecăm și o împiedicăm să se manifeste,  pentru că în realitate nu știm ce să facem cu ea și cum să o facem să lucreze în folosul nostru. Cu cât vom respinge umbra mai tare, cu atât ea își va forma o identitate mai solidă, care ne va sabota în cele mai originale moduri.

Paradoxul aici este acela că atunci când suntem capabili să ne uităm în ochii „răului” și să ieșim din starea de victimă, acesta încetează a mai fi etichetat drept „rău” și ni se revelează, devine o situație de viață, plină de lecții valoroase, o sursa de înțelepciune și cunoaștere, o zonă fantastică a desăvârșirii ca om cu o conștiență în permanentă explorare de sine. Scopul este să fii aliniat și centrat cu tine și să permiți tuturor stărilor să fie, să le simți și să le integrezi, ca făcând parte din totul care ești.

Dacă e să extindem subiectul la nivel global și colectiv, undele negative nu pot exista într-o viață trăită conștient și responsabil, pentru că ele se creează doar atunci când anumite situații sunt tolerate mai mult decât necesar prin complacere și refuzul de a-și înțelege și învăța lecțiile.

Aspectele neplăcute ale vieții sunt o parte a realității, care ni se prezintă pentru a ne da șansa de a alege diferit. Depinde de noi să nu le transformăm în unde negative, pentru că abordate sănătos și responsabil, sunt surse de înțelepciune și propulsori spre niveluri mai profunde ale existenței.

Ce vreau să spun prin asta este faptul că de multe ori există riscul de a cădea în capcana falselor unde pozitive, care reprezintă în realitate un confort de suprafață mult prea plăcut pentru a se aventura cu adevărat în negura propriilor noastre situații nerezolvate. În acest sens, a ne spune că undele negative există doar în realitatea celor „cu vibrații joase”, creează separare și încurajează pasivitatea și lipsa de acțiune, menținerea într-o zonă confortabilă de iresponsabilitate față de ceea ce se petrece în noi și în lume cu adevărat și deci într-un dolce farniente care nu are nimic de-a face cu creșterea și maturizarea.

O dată ce am văzut întregul spectru, bun – rău, negativ – pozitiv și le putem conține în egală măsură, abia atunci suntem pe deplin în capabili să alegem alchimia răului în bine. Dacă vrem să creăm o lume mai bună, primul pas este să ne vedem unii pe alții și să ne ținem spațiu prin empatie, conexiune și compasiune.

Și nu, noi nu încurajăm gândirea pozitivă clasică și atitudinea de a pretinde că totul e OK atunci când de fapt nu e, ci să rămânem autentici, să decidem conștient în timp ce ne păstrăm focusul pe ceea ce vrem.

Fuck good vibes only!

Și până data viitoare,

Spor la șlefuit!

*Ariadna Axena – Students Coordinator la Crafting Minds

12244258_10207900362008692_3327922695482412098_o


Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search