Încheie anul energic!

Written by on noiembrie 28, 2019

Ne vine sau nu să credem, ne mai despart doar câteva zile de începutul ultimei luni din an. Înainte să ne dăm seama, vom intra în vria cumpărăturilor, a petrecerilor de Crăciun și Moș Nicolae, Secret Santa, reuniuni și vizite de familie, rude și prieteni.

Sunt activități pe cât de entuziasmante pentru unii dintre noi, pe atât de epuizante pentru alții, mai ales atunci când picăm ușor la efectul presiunilor, așteptărilor și solicitărilor externe. De aceea e important să rămânem conștienți de ce e cu adevărat important pentru noi și care ne sunt prioritățile.

Vom ajunge și la momentul în care să tragem linie, să vedem ce am realizat anul acesta, ne vom propune probabil obiective și intenții noi pentru anul următor și vom intra cu ele direct în perioada de obicei lentă și greoaie a lunii ianuarie.

Schimbă strategia!

Ce am vrea să îți propunem noi este să treci intermediar prin acest proces de a trage linie acum. De ce? Pentru că mai ai o lună la dispoziție în care să poți așeza terenul pentru anul următor și chiar dacă nu pare, suficient timp pentru a realiza lucruri pe care poate le-ai tărăgănat tot anul, dar care în continuare contează și te-ar face să te simți foaaaarte bine faptul că până la urmă le-ai făcut.

Iată provocarea:

Dacă ai avut o listă de obiective pentru acest an, scoate-o și analizeaz-o. Și chiar dacă nu ai avut o listă de obiective, întreabă-te oricum:

Ce anume, dacă reușesc/ finalizez/ fac până la finalul anului, mă va face să mă simt foarte bine legat de 2019 cu totul? Ce anume, dacă realizez în decembrie, îmi va aduce energie, satisfacție și impuls pentru anul următor?

  • Poate e finalizarea unui proiect sau a unei etape de proiect;
  • Poate e începutul altui proiect care va demara mult mai ușor dacă are liniile generale și primii pași făcuți acum;
  • Pentru aceia dintre voi care sunteți antreprenori sau faceți vânzări, poate sunt negocieri care au rămas în aer sau discuții neconcluzionate. Cum v-ați simți să ajungeți la o concluzie cu ele? Sau să închideți vânzări în perioada în care mai toată lumea crede că lucrurile deja nu se mai mișcă? Se mișcă, trust me, dă acel telefon, scrie acel e-mail, programează acea întâlnire!
  • Dacă nu sunteți antreprenori, cum e cu acea promovare sau creștere salarială sau bonus sau intenție de a face un upgrade în carieră?
  • Poate, ca parte din planurile tale de educație și dezvoltare personală, ai început cursuri pe care nu le-ai terminat sau ți-ai propus să înveți ceva nou și nu ai făcut-o. Cum te-ai simți să finalizezi sau în sfârșit să faci pași pentru a începe?
  • Poate sunt conversații de natură personală pe care ți-ai propus să le ai cu oameni apropiați, familie sau prieteni, și nu ai făcut-o încă.
  • Poate sunt aspecte care țin strict de tine, cum ar fi un plan alimentar sănătos, mici schimbări în rutina de somn, mișcare și odihnă, timp de introspecție, meditație sau orice practică susține starea de bine cu tine. Cum ar fi să planifici și să începi de acum?
  • Poate e o schimbare pe care tot o amâni în viața ta și știi că e important să o faci. Imaginează-ți că în ianuarie vei fi făcut deja câțiva pași, cum te vei simți?
  • Sau poate sunt lucruri mici, chestiuni administrative, aspecte precum rearanjarea spațiului personal sau de muncă, dus mașina în service, ordonat actele sau biroul, încasat sau plătit facturi (ouch!), eliberat spațiul de lucruri pe care nu le mai folosești? Fă curățenie, donează sau aruncă, fă loc!

Analizează, verifică ce simți legat de fiecare și alege! Rezumă-te la câteva lucruri care chiar contează, planifică-le și acționează!

Dincolo de satisfacția unor bife, acest proces va elibera și îți va aduce una dintre cele mai de preț resurse și anume ENERGIE.

Închide parantezele!

Un fragment de informație pe care îl ofer în cursurile intensive de NLP și de care participanții sunt foarte încântați, e o formulă simplă care ne să ne susțină în a fi mai eficienți, a face lucrurile mai repede și a avea mai mult TIMP. Ea spune așa: cu cât ai mai multă claritate asupra a ceea ce vrei, cu cât ai mai mult focus pe ceea ce vrei, cu cât ai mai multă energie, cu atât îți va lua mai puțin timp să o faci.

Exisă metode și procese cu care optimizăm fiecare din aceste aspecte, însă legat de nivelurile de energie, vreau să punctez un lucru și anume:

Orice lucru neîncheiat, orice intenție pe care nu o duci la bun sfârșit, orice conversație sau proiect rămase în aer îți consumă energia și îți sabotează rezultatele mai departe. Fiecare dintre cele de mai sus e metaforic o ușă prin care energia de care ai putea dispune pentru obiectivele și starea ta de bine, se scurge. Este ca și cum atenția ta s-ar dispersa într-o multitudine de direcții, în loc să fie adunată și focalizată ca o rază laser spre ceea ce contează cu adevărat.

Unii suntem buni la a finaliza lucruri în general, alții mai puțin buni, oricum ar fi, de aici am sustras o deviză și anume: închide parantezele! Finalizează ce începi sau decide că nu mai sunt importante și taie-le de pe listă! Îți va elibera mult spațiu mental, emoțional și fizic, vei avea focus și un sentiment de a fi adunat, cu o abilitate mult mai bună de a acționa eficient.Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search