Se pot vindeca prin NLP și boli moștenite genetic?

Written by on octombrie 15, 2023

Ariile de aplicare ale NLP-ului sunt vaste și rezultatele impresionante. Cei care iau contact cu aceste concepte, în cursurile de certificare NLP, în ZOOM-urile introductive gratuite, pe site-ul oficial craftingminds.ro, pe paginile de social media sau prin intermediul prietenilor care au experimentat rămân impresionați de efectele acestor tehnici, astfel că întrebarea: Se pot vindeca prin NLP și boli moștenite genetic? apare destul de des.

Pentru că răspunsul nu poate fi DA sau NU, am decis să elaborez pentru oricine poate se mai întreabă ceva similar.

Perspectiva NLP

Din punct de vedere NLP (Programare Neuro-Lingvistică), însăși noțiunea de “moștenit genetic” se poate transforma într-o convingere limitativă care sa determine apariția bolii și/ sau să împiedice vindecarea atunci când ea deja a apărut.

Nu excludem partea biologică și faptul că sunt afecțiuni ce chiar au o componentă genetică, doar că egalul pe care îl facem în mintea noastră cu noțiunea de ”moștenit genetic” este de multe ori “această boală este în familia mea, o voi face și eu” sau “asta e, asta am primit, n-am ce face” pentru situația în care boala deja a apărut.

Deja este o condiționare deterministă în relație cu care nu avem nicio putere, o percepție de imposibilitate ce duce la renunțare.

Aici intervine NLP și aduce claritate, întrerupând tiparul convingerilor. Primul și cel mai important pas este acela de a lua în mâinile noastre puterea de a ne vindeca. Și este nevoie aici de o clarificare: asta NU înseamnă sub nicio formă să facem lucrurile singuri sau de capul nostru în procesul de vindecare, orice ar presupune el, conștientizarea convingerilor, adresarea și reformularea lor, adresarea medicală sau terapeutică.

Înseamnă ca din locul acesta conectat la propria putere, să mergem spre experți și spre metode care ne pot susține. Înseamnă să adunăm informație, să o filtrăm, să raționăm, să simțim și să alegem ce e bine pentru noi. Să ne implicăm activ în procesul de vindecare, din interior.

Ce este de făcut?

Lista este complexă: poate include tratament, medicamente, proceduri medicale, metode alopate sau alternative, terapie, psihosomatică, NLP, hipnoză, nutriție, schimbări în stilul de viață, vizualizare, mișcare, respirați, you name it. Însă nu metoda/ metodele te vindecă, ci TU, cu ajutorul lor.

Chiar dacă pare a fi cam același lucru, locul metal-emoțional din care te raportezi face o diferență colosală. Și nu este doar perspectiva mea, de Master Trainer și Coach în NLP. De-a lungul timpului am discutat acest aspect cu medici din diverse specializări și concluzia este aceeași: nu poți vindeca un pacient care are convingerea că nu poate fi vindecat sau care, la nivel subconștient, nu vrea vindecarea.

Deci NLP-ul nu vindecă boli moștenite genetic, nu vindecă absolut nicio boală.

NLP-ul poate doar să te susțină în procesul de vindecare prin a descifra raportări inconștiente la boală, la tine, la ceilalți, prin a-ți oferi unelte cu care să te echilibrezi mental-emoțional, să îți conștientizezi emoțiile, să le trăiești, să le exprimi. Te învață să folosești puterea cuvintelor în comunicarea cu tine și cu propriul corp, să reglezi lucruri în planul material, relațional, profesional și să-ți susții corpul să ajungă în homeostazie, starea ce facilitează vindecarea.

Time Line Therapy(TM), o formă de NLP avansat marcă înregistrată Tad James, concepută pentru a elibera bagaj emoțional dureros adunat de-a lungul timpului din trecut, te poate ajuta să rescrii povești de viață, tipare familiale, transgeneraționale, convingeri și tipare inconștiente.

Și asta câteodată este suficient, câteodată nu.

Cum fiecare om este unic și irepetabil, are propriul său drum și destin, nu există garanții.

Însă există unghiuri multiple din care să privești și să acționezi ca să îți fie bine.

Să fii bine și să faci alegeri inspirate!

Dă un share cui crezi că are nevoie să audă asta.

Și un PS: asta nu se aplică pentru persoane și situații în care contactul cu puterea personală, dintr-un motiv sau altul (de tip stare a corpului, a minții, condiții sociale sau de mediu) nu e posibil pentru moment sau nu e posibil deloc. Din păcate sunt foarte multe, și îmi pare rău. Iar acolo, da, doar intervenția din exterior poate face ceva.

Până data viitoare, spor la șlefuit!

CP_FAB01039


Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search