Serious about creating your reality? Consider these 11 + 1 insights

Written by on august 27, 2019

Săptămâna aceasta mi-o petrec în Las Vegas asistând un program foarte special de studiu – oferit de Drs. Tad și Adriana James după un anumit nivel de progres și formare.

Pentru cei care ați trecut sau urmează să mai treceți prin cursurile mele de NLP și ați fost foarte curioși legat de ce presupune, am un mesaj:

Există multă înțelepciune străveche în ceea ce ați explorat deja alături de mine: Principiul Cauză-Efect, Percepția e Proiecție, Directivele primare ale minții subconștiente, starea de învățare Hakalaw, Rapport-ul și Acuitatea Senzorială, Submodalitățile, Time Line Therapy®, Creating your Future® – au fantastic de multă profunzime în simplitatea lor, iar capacitatea de a le pătrunde misterele e direct proporțională cu măsura în care le utilizăm, le aprofundăm și luăm feedback din experiența vieții de zi cu zi.

În plus, las mai jos câteva remindere și insight-uri care să vă fie de folos, indiferent unde ați fi în relație cu propriul proces de a vă crea viața și modela evoluția.

 1. Avem un departament întreg implicat în procesul de a ne crea realitatea. Mintea conștientă care stabilește obiectivul, mintea subconștientă care îl îndeplinește. Cât de mult succes avem în concretul vieții de zi cu zi depinde de cât de bine înțelegem și utilizăm funcțiile fiecăreia dintre ele, alături de măsura în care acționăm.
 2. Mintea subconștientă are o putere fantastică de a crea, DAR are nevoie de instrucțiuni clare de la mintea conștientă și de antrenament constant, blând și iubitor. Nu se poate să te critici, să te blamezi, să fii dur în dialogul cu tine – și apoi să te superi că lucrurile nu-ți ies așa cum ți-ai dori. Și nici să fii în flow, fără limite, fără direcție, fără claritate. Atitudinea „orice merge” nu funcționează pentru că, în acest caz, mintea subconștientă nu știe ce să manifeste, așa că probabil va manifesta programe vechi, rezultate haotice sau, în cel mai bun caz, nimic.
 3. Aud câteodată „nu-mi vine în minte niciun obiectiv, nu știu ce să îmi stabilesc, e blank”. Presupoziția aici este că obiectivele vin de undeva din afară sau din subconștient. Ambele idei sunt false. Obiectivul este ceea ce DECIZI CONȘTIENT că vrei să faci/ să ai/ să devii. Deci este complet în mâinile tale.
 4. Reprezentarea a ceea ce vrei să obții, o dată clarificată, trebuie încărcată cu emoție. Mintea subconștientă este cea care îndeplinește obiectivele, iar limbajul ei este simbolic și emoțional. Fără dorință, atracție, mișcare emoțională, mintea subconștientă nu se mișcă să facă nimic. Cu instrucțiunile potrivite și energie emoțională, în schimb, poate aduce la viață ORICE.
 5. O relație bună cu mintea subconștientă e de tip parental, se dezvoltă în timp și începe prin a acorda atenție la ceea ce SIMȚI. Cum mă simt în această interacțiune? Cum mă simt în dimineața asta, cum mă simt în contextul ăsta, ce simt legat de această decizie? Emoția este limbajul prin care mintea subconștientă comunică cu noi și ne dă feedback cu privire la ce avem nevoie să transformăm fie în interiorul, fie în afara noastră.
 6. Corpul uman este vehiculul prin care dăm viață dorințelor și intențiilor noastre. Dacă vrei să îți crești abilitatea de a crea în plan concret (aka de a îndeplini obiective), ai nevoie să crești energia fizică. De aceea nu există mod de a păcăli corpul fizic, indiferent ce instrumente ai pentru a „îndoi” Alimentația nutritivă, sănătoasă și curată, hidratarea adecvată, calitatea somnului, respirația și mișcarea sunt o necesitate. Soluționarea factorilor stresori, poziționarea relațiilor pe coordonatele potrivite, controlul asupra timpului și energiei proprii – sunt la fel de importante.
 7. Intuiția este o extensie a gândirii clare, nu un înlocuitor al acesteia. Dacă mintea conștientă nu e antrenată și fuge în toate direcțiile fără control, dacă e plină de zgomot și haos, nu vom auzi vocea intuiției care de obicei este subtilă. Nu o vom auzi nici dacă nu suntem antrenați în a avea răbdare și a acorda atenție.
 8. O nevoie foarte actuală este cea de mai mult echilibru: echilibru interior, echilibru între muncă și viață personală, echilibru emoțional, echilibru în familie, echilibru. Așteptarea este ca o dată ce îl găsim, să rămână acolo, ca o stare eternă de armonie și de bine. Însă nu funcționează așa. E ca atunci când am lucra cu talerele unei balanțe: ca să le echilibrăm, punem puțin pe unul, luăm de pe altul, ceva se schimbă și mai apare un element, echilibrăm din nou. E un proces continuu și conștient de echilibrare, nu o stare statică de echilibru.
 9. Situațiile, oamenii și evenimentele care ne explodează în față (proiecțiile umbrei, pentru cunoscători), chiar dacă pe moment sunt neplăcute și produc durere, pentru că nu le mai putem ignora, ne ajută să ieșim din evitare, negare și escapism. Contribuie la procesul de „trezire” așa că, la un anumit nivel, le putem fi recunoscători celor pe care poate suntem tentați să îi acuzăm.
 10. Proiecția ta NU e vina ta. Este despre a te uita la ea, a-ți spune „Văd asta, știu că e despre mine, acum ce am de făcut pentru a o conștientiza, asuma și schimba?”. Proiecția ta e responsabilitatea ta.
 11. Frecvența la care ești racordat o aduci și o crești în viața ta. Un alt mod de a spune: „acolo unde merge atenția, acolo merge energia”. „Concentrează-te pe ceea ce vrei” NU înseamnă „ignoră restul”. Fii conștient de cât mai mult și alege să te concentrezi pe ceea ce vrei.
 12. Atunci când creezi ceva în plan fizic, aduci din conștiența infinită în concret prin intermediul creativității și imaginației. Prin urmare, mintea e puntea, instrumentul prin care conștiența creează realitatea, iar evoluția ei nu e posibilă fără acțiune. De aceea este vital să antrenăm mintea și să take action!

So take massive action, and stay aware!

Până data viitoare, spor la șlefuit!

_Q5B9289-min


Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search