Simți că rămâi în urmă? Citește povestea pentru a-ți crește încrederea în ritmul tău

Written by on aprilie 12, 2024

Nu știu cât am spus povestea asta și cred că merită să o auzi.

Am avut o perioadă în viață în care simțeam că rămân în urmă grav. A început din facultate, a continuat spre finalul ei și s-a întețit cel mai tare la Master.

Mă uitam în jur la colegii mei, la prietenii mei, toți începuseră să aibă job-uri, iar unii să avanseze rapid de tot în ierarhii organizaționale.

Eu încă nu știam ce vreau să fac. Mergem prin ceață. Părinții mei mă încurajau să aștept să descopăr ce chiar vreau să fac. Le-am fost foarte recunoscătoare pentru asta deși mă simțeam foarte prost că încă primeam bani de la ei. Și mergeam așa cu rușinea aia înainte.

În anul 2 de Master, rușinea a devenit prea grea, așa că am zis ”fie ce-o fi, eu mă angajez că așa nu se mai poate”.

Am mers către un job în publicitate. Veneam de la mare la finalul verii în care urma să-l încep.

Privind pe geamul mașinii la intrarea în București de pe autostrada A2, am avut brusc un sentiment că asta e, aici mi se termină viața. Îmi făceam niște ritualuri foarte extinse dimineața înainte să merg la birou. Petreceam timp explorând albume de artă cu o cafea în liniștea casei, numai ca să simt că o bucată de zi încă îmi aparține. Dar făceam ce trebuie, nu-i așa?

Poveste derulată pe repede-înainte, în vara lui 2012 încheiam certificarea mea ca Trainer de Programare NeuroLingvistică (NLP) în SUA și semnam înscrierea în programul de Master Trainer. O dată cu semnătura aceea, decideam să-mi încep afacerea. Crafting Minds – școală de NLP, locul unde înveți să poți tot ce nu poți și vrei să poți. A fost o fracțiune de secundă în care am simțit că asta e. A fost ca și cum toate plăcile tectonice s-au așezat la locul lor, mi-am asumat-o, am pornit și nu m-am mai uitat niciodată înapoi.

Am crescut repede. Am ajuns să trăiesc doar din asta din primul an. Iar în 2017 eram probabil cel mai tânăr Master Trainer NLP internațional certificat vreodată de ABNLP.

Între timp am călătorit mult. Am întâlnit mii de oameni. Mi-am expandat cunoașterea și experiența pe orizontală și pe verticală. De la practicalitățile creșterii unui business, marketing, vânzări, negociere, administrare, la câmpuri terapeutice, lumi exoterice și explorări în adâncurile subconștientului, am ajuns acum într-un loc pe care atunci nici nu mi l-aș fi putut imagina.

Astăzi mă bucur să fac o muncă cu sens, să primesc aproape zilnic dovezi a cum ea contează, să-mi trăiesc viața, să continuu să cresc, să călătoresc sau să stau acasă, să dansez, să mă joc, să am grijă de mine, să am oameni fabuloși în jurul meu, o comunitate fantastică și oportunități peste tot.

Îmi amintesc de asta de fiecare dată când simt că rămân în urmă pe tot felul de planuri. Și o scriu ca s-o aduc și la tine.

Ești unic(ă) și la fel este și ritmul tău. Eu una am nenumărate exemple în care săptămâni, luni sau chiar ani să simt că nu mișc nimic. Iar deodată, ceva se așază ceva în mine și totul înflorește aproape peste noapte.

Rezonez mult cu specificul speciilor de bambus care iau până la 5 ani să își așeze rădăcinile, timp în care nu se vede mai nimic la suprafața solului. Apoi – o dată ce ajung la o anumită fază după ce au străpuns solul, cresc până la 30 m înălțime în doar 5 săptămâni.

Însă mai e ceva aici – condițiile de mediu trebuie să fie potrivite.

Vrei un mediu de creștere? Hai să te formezi cu noi în NLP și rămâi conectat la Comunitatea Absolvenților oricât vrei tu.

Până data viitoare, spor la șlefuit!

CP_FAB01039

Tagged as , , ,Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search