Tony Robbins în Poznan, experiența mea și 9 insight-uri

Written by on noiembrie 1, 2018

Pe Tony Robbins l-am descoperit acum mulți ani, l-am citit, l-am urmărit și cred că am devorat toate programele audio pe care le-am putut găsi. M-a inspirat în special cu modul foarte puternic și convingător de a-și transmite mesajul, cu informația bogată și poveștile pline de intensitate emoțională.

În timp, mi-am dat seama că nu explică prea mult din ce face, însă o face extraordinar și am început să mă uit la el cu ochii antrenați în NLP și să descopăr cum îl aplică în discurs, intervenții și breakthrough-uri făcute în timp real, pe scenă, pentru a cataliza schimbări în oameni atât de rapid.

Experiența live e o cu totul altă poveste. E spectacol. Un spectacol în care introvertitul din mine a fost reticent să se implice inițial, dar care până la urmă a făcut-o și a descoperit sens și resurse noi. Un spectacol care te implică, te activează și te propulsează într-un film care nici măcar nu știai că există, dar în care te vezi atât de bine și te simți mai tu decât în oricare altul.

Am aterizat în sala de eveniment direct de la aeroport, cu bagajul după mine și numai o oră jumătate de somn în noaptea sau, mai bine zis, în dimineața dinainte. Nu trecuseră mai mult de 12 ore din momentul în care decisesem să mă urc în primul avion spre Poznan și să dau curs acestei experiențe, pe cât de improbabilă în contextul de față, pe atât de necesară.

Eram epuizată. Eram în faza aceea în care parcă îți fierbe creierul și ochii ți-s plini de nisip. O stare ce dura deja de prea multe luni de zile. M-au copleșit marea de oameni, zgomotul, foamea și ceața din minte, toate deodată. M-am dus după o cafea, mi-am găsit un loc și m-am instalat cuminte.

Nu trece mult și începe. O trupă de dans care animă sala pentru vreo 20 de minute, proiecții pe toate cele 5-6 ecrane ce tronează dominant deasupra tuturor, lume în delir și o hală pe care abia o cuprinzi cu ochii, zguduită din toți pereții. Și eu, care asist la toate sfârșită, la ani-lumină distanță de starea aceea în care să-mi vină să țopăi și să strig.

Totul până apare Tony pe scenă. Printre urale, chiuituri și aplauze, intră abrupt direct în temă. Așa că ia de-aici: creierul alege tot timpul calea minimei rezistențe. De ce să mă mișc dacă pot să nu mă mișc? De ce să interacționez cu cei din stânga și din dreapta dacă pot să stau bine merci în lumea mea? Ce nu știi este că atunci când primești informație într-o stare de pasivitate, asociezi conținutul cu pasivitatea, prin urmare vei face zero acțiuni bazate pe ceea ce înveți nou.

Și nu, nu, nu, nu, nu era cazul! Știam foarte clar de ce eram acolo, investiția fusese mult prea mare ca să nu câștig nimic din ea, nu-mi permiteam să treacă pe lângă mine și să mă întorc acasă la fel. Așa că am ales să intru în joc și m-am predat.

Nu știu ce s-a întâmplat și cum și când, știu doar că acum tastez frenetic după ce m-am trezit înainte să-mi sune ceasul, la 6 dimineața, cu planuri vii în minte, cu idei proaspete și cu viteză în vârful degetelor, după luni de zile bune de când nu mai reușisem să scriu.

Experiența în sine e clar că nu poți decât să o trăiești. În schimb, ce vreau să vă împărtășesc sunt câteva idei care mi s-au așezat solid în neurologie și care fac o diferență în viața oricui caută să trăiască puternic, împlinit, cu sens.

  1. Energia e cheia spre orice. Când nu ai energie, orice prostie pare un colos. Asta ca să nu o spun în versiunea originală, “very little shit is really big”. Bine că n-am zis-o. Energia e ceea ce ne transformă, ne mișcă, ne crește.
  2. Energia și emoția vin din mișcare. Dacă te simți apatic, letargic, depresiv, MIȘCĂ-te! Încet-încet, dar mișcă-te, în orice fel posibil. Apoi începe să adaugi în fiecare zi câte puțin. O călugăriță care se poticnea făcând doar câte 10 pași, a ajuns să facă peste 30 de Iron Man-uri așa și cam de 10 ori mai multe triatloane așa. Multe dintre ele după vârsta de 60 de ani.
  3. Calitatea ta de lider este dată de abilitatea de-a lua decizii. Nu deciziile simple, evidente, ci mai ales deciziile dificile. Iar 3 decizii care îți schimbă viața fundamental sunt următoarele: unde îți îndrepți atenția în fiecare moment, ce semnificație dai lucrurilor, ce faci mai departe.
  4. Unde ți-e atenția? Pe ceea ce întâmplă în trecut, în prezent sau viitor? Pe ceea ce poți controla sau mai curând pe ceea ce nu poți controla? Pe ceea ce ai sau pe ceea ce îți lipsește? Orice ai avea în atenție, chiar dacă nu există, va căpăta substanță pentru tine. Iar calitatea atenției îți determină calitatea rezultatelor.
  5. Fericirea nu e despre gândire pozitivă, e despre inteligență. Creierul a fost programat să observe mult mai repede și mai ușor ceea ce lipsește, decât ceea ce ai și funcționează. Și asta dintr-un motiv foarte simplu: scopul principal al creierului nu este să te facă fericit, ci să îți asigure supraviețuirea. Iar pentru asta, e setat să-ți arate permanent ce e greșit. A te concentra pe ceea ce vrei e un act de voință și depășire a naturii prin cultură.
  6. Identitatea este forța ce-ți conduce viața. Obții rezultate pe baza identității pe care crezi că o ai. Asta face ca schimbările subtile pe care le generăm prin NLP, TLT, Hipnoză, Coaching conducă la schimbări semnificative în planul rezultatelor. Pentru că acționează la nivel de identitate.
  7. Punctul în care ți se sufocă viața, relația, afacerea, cariera se află la pragul psihologiei și abilităților tale. Fii în controlul lor, expandează-ți gândirea și abilitățile permanent!
  8. Cea mai puternică forță în personalitatea umană este nevoia de a rămâne egal cum modul în care te definești. Și asta determină în ce măsură îți vei realiza obiectivele. De exemplu, dacă vrei o relație împlinită dar tu nu te crezi atrăgător, te vei comporta în așa fel încât să îți confirmi ideea despre tine. Valabil în business și orice altceva.
  9. Singurul lucru care te împiedică să ai ceea ce vrei în business, intimitate, nivel de fericire și împlinire, este povestea lamentabilă pe care ți-o spui despre motivele pentru care nu le poți avea.

Schimbă-ți povestea, schimbă-ți viața!

Dincolo de asta, totul e spectacol. E distracție, inspirație, programare, instalare, energie, ancorare. Pentru cine e antrenat în NLP, Tony Robbins e un subiect inepuizabil de studiat și modelat. Vorba prietenei mele, Gina, puțini se nasc așa ca el.

De pus pe Bucket List.

Multă inspirație vă doresc, iar dacă aveți nevoie de impuls și resurse pentru a renaște într-o poveste nouă, haideți aici!



Haide în comunitatea noastră!

Ține legătura cu noi și alătură-te celor care primesc newsletter-ul ”Leveraging NLP and the New Magic”. Teme de gândire, povești personale și ponturi NLP aplicabile imediat direct la tine în inbox.


Search
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.