Hipnoza



Ce este Hipnoza?


“Pacienții sunt pacienți pentru că și-au pierdut legătura cu mintea lor subconștientă. Au avut parte de atâta programare exterioară încât nu mai au contact cu cine sunt, și-au pierdut conexiunea cu propriul sine.” – Milton Erickson

 

Hipnoza a fost recunoscută ca modalitate legitimă de intervenție terapeutică de American Medical Association din 1958, chiar dacă ea a fost utilizată sub diferite denumiri de sute de ani.

Părintele hipnoterapiei, Milton Erickson, spune că “hipnoza este despre a învăța cum să intri în transă”.

 

Ai fost vreodată atât de prins de o carte sau de un film încât să nu reacționezi la cel de lângă tine care îți spune ceva deși îl auzi? Dacă da, atunci ai fost în transă. Ți s-a întâmplat să conduci spre casă și când ajungi să nu-ți amintești nimic de pe drumul pe care ai venit? Ai fost în transă. Transa este o stare naturală în care intrăm zilnic. De ce am vrea atunci să învățăm cum să intrăm în transă?

Puntea către Magicianul din tine


Paradigma curentă

Psihologia clasică este de acord cu faptul că avem o minte conștientă și o minte subconștientă. Mintea conștientă este cea care gândește, procesează lucrurile pas cu pas, învață secvențial, are atenție limitată, este logică și acționează prin puterea voinței.

Mintea subconștientă este cea care simte, procesează simultan, este nelimitată, generează comportamentul și acționează prin puterea imaginației. Este acea parte din tine care îți face corpul să respire în timp ce dormi, inima să bată și ochii să clipească. Este sursa de inteligență a corpului. Comunică fiecărei celule și face ca impulsul electric să circule de-a lungul traseelor neuronale.

Transformarea

Pentru a obține ceva diferit la nivel de rezultate, e nevoie de o schimbare în comportament, atitudini, convingeri, valori și chiar în nivelul de energie de care dispunem.

Acest lucru însă nu e ușor de realizat pentru cei mai mulți oameni pentru că în general abordează schimbarea conștient. Motiv pentru care este și atât de des întâlnită situația în care citim o mulțime de literatură pe subiectul dezvoltării personale și ne oprim la partea de cum pun toate acestea în practică. Nu pot ca pur și simplu să mă las de fumat, să nu mai mănânc tot ce știu că nu-mi face bine, să nu mă mai enervez sau să reacționez impulsiv. Voința pare să nu fie de ajuns. Și nu este.

Integrarea celor două minți

Pentru ca schimbarea să aibă loc, este nevoie de o abordare care să includă atât mintea conștientă cât și mintea subconștientă împreună. Hipnoza e calea de acces spre mintea subconștientă inducând o stare în care aceasta se deschide și acceptă sugestiile care vin de la hipnoterapeut sau chiar de la tine.

La ce te ajută să înveți hipnoza?


Având în vedere deci că toate comportamentele, învățarea, schimbarea sunt subconștiente,
hipnoza îți arată cum să comunici cu subconștientul pentru a-i activa puterea și a-ți schimba viața în bine.

Ne dă o cale prin care să eliberăm blocaje, să luăm învățături din trecut, să vindecăm ce e de vindecat și să ajutăm oamenii să își manifeste visele.

Hipnoză te învață să formulezi sugestii pentru mintea subconștientă ca să:


Dormi mai bine;

Îți relaxezi mintea;

Ajuți procesele de vindecare din corp;

Îți întărești încrederea în tine;

Îți îmbunătățești memoria și puterea de concentrare;

Organizezi informația pentru a învăța ușor;

Controlezi durerea;

Ajuți procese precum renunțare la fumat sau scădere în greutate.

Când și unde se practică hipnoza?


Hipnoza se poate practica terapeutic într-un proces de inducție formală a stării de transă. Hipnoterapeutul induce o stare de relaxare care deschide subconștientul spre sugestii și apoi dă sugestiile pentru scopul intervenției precum ˝te simți plin cu porții din ce în ce mai mici de mâncare˝ sau ˝de fiecare dată când vezi un pahar de Cola, simți o nevoie irezistibilă de a bea un pahar cu apă˝.

 

Pe lângă hipnoza formală, ea poate fi aplicată și informal sau conversațional utilizând limbajul în așa fel încât mesajul să ajungă la subconștient fără a întâmpina rezistență. Părinții o învață pentru a vorbi cu copiii în așa fel încât să îi ajute să doarmă liniștit, să amelioreze simptome sau să le schimbe ușor starea emoțională. Antreprenorii o găsesc foarte utilă în a formula instrucțiuni mai ușor de urmat pentru colegi sau angajați. Să se facă ascultați, cu alte cuvinte. În educație și public speaking, predăm și utilizăm tipare hipnotice pentru a face ca experiența învățării să fie una plăcută, pentru a crește nivelul de retenție a informației și a produce impact.

 

Nu în ultimul rând, hipnoza poate fi utilizată de tine în dialogul cu tine. Un lucru de bază pe care îl vei învăța în cursurile cu noi e acela că toată hipnoza este de fapt auto hipnoză. Și vei ști cum să vorbești cu tine astfel încât să te ,,programezi” să dormi liniștit exact atât cât îți propui, să găsești soluții sau răspunsuri la întrebări, să ameliorezi simptome, să îți crești rezistența fizică și să începi să reușești o mulțime de lucruri minunate.

 

Poți să îi spui corpului cum să răspundă, cum să se simtă, ce să facă. Trebuie doar să știi cum!

Certificarea în Hipnoză


Îți oferă un cadru sigur în care să ai experiența fenomenelor hipnotice, să înțelegi cum au loc și cum să le obții la rândul tău cu intenție, direcție și scop – pentru a facilita procese de vindecare, schimbarea obiceiurilor nedorite, creșterea stimei de sine sau a performanțelor de orice tip.
Certificarea este oferită de ABNLP-ABH prin Crafting Minds și așează o structură pe care să poți aprofunda informația cu succes și să ai succes în practică.
Descoperă și învață Hipnoză aici:


NLP Practitioner
‘Crafting Excellence I’

Demitizarea hipnozei și metode inductive indirecte
și permisive Hipnoză Ericksoniană


NLP Master Practitioner
‘Crafting Excellence II’

Metode direct autoritare, Elman și Estabrooks
Hipnoza de scenă


Hypnosis
Trainers Training

Înveți hipnoză la nivel avansat
și o poți preda mai departe

Disponibil cu școala TJC

Ține legătura cu noi!

Afli din timp despre evenimente și primești o dată la 2 săptămâni o listă de goodies.


Search