Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
“A învăța un om cum poate să crească independent și pentru el însuși este probabil cel mai mare serviciu pe care un alt om poate să i-l facă”.– Benjamin Jovet, Oxford University
Dincolo de a fi o simplă titulatură profesională în vogă, Coaching-ul devine o necesitate tot mai mare a oamenilor și organizațiilor în provocarea de a face față inteligent cerințelor prezentului și viitorului.
Coaching-ul este o relație dinamică și semnificativă care se dezvoltă între două persoane și în care Coach-ul asistă clientul prin instrumente țintite să își dezvolte abilitățile, să își descătușeze potențialul, să depășească blocaje, să își clarifice direcția, să își stabilească obiective și să se dezvolte ca om în timp ce le atinge cu succes.
Este arta de de a-i învăța pe oameni să învețe, mai curând decât să îi înveți direct, arta de a întreba, mai curând decât a spune, arta de a-i stimula să își găsească răspunsurile mai curând decât să le sugerezi propriile tale modele.
Coaching-ul ia multe forme în prezent, de la Coaching executiv, managerial sau de echipă, până la Coaching pentru relații și cuplu, pentru învățare, pentru public speaking, pentru fericire sau dezvoltare personală.
La ce te poate ajuta pe tine să fii Coach?
Abilitățile pe care le aduce Coaching-ul sunt transferabile, ceea ce înseamnă poți să dezvolți o carieră de sine stătătoare în acest domeniu sau pur și simplu să le aduci în ceea ce faci deja pentru rezultate semnificativ mai bune. Va fi revelator și extrem de valoros mai ales dacă:
Ți se întâmplă să nu știi ce să spui sau să faci atunci când cineva are o problemă și primul impuls e să dai sfaturi;
Vezi în jurul tău oameni inconștienți de potențialul lor și pe care îți vine să îi trezești la realitatea a cine sunt sau ar putea să fie;
Observi că ceilalți vin în mod natural să se deschidă spre tine și ai vrea să ai și o metodă cu care să le fii de folos;
Ești antreprenor sau lucrezi într-o funcție managerială și vrei să-i ajuți pe cei din echipa ta să performeze mai bine;
Ți se întâmplă chiar ție să ai momente în care să nu vezi pădurea din cauza copacilor, să te împotmolești, să-ți pierzi din elan și vrei să poți ieși mai repede și mai ușor de acolo;
Vrei de la tine mai mult pentru că nu concepi să fii, să faci și să ai mai puțin decât știi în sinea ta că poți.
Coaching-ul îți oferă instrumente cu care să ghidezi oamenii să ajungă dincolo de ceea ce uneori ei înșiși nu își imaginează că ar fi posibil. Imaginează-ți numai ce diferență ar face să îți poți susține constant familia, partenerul, copiii, colegii sau angajații în a găsi soluții, a învăța și a aduce la iveală ce e mai bun în ei. Cum ar fi să faci asta constant în relație cu tine?
Ce face concret un Coach?
Observă, ascultă, percepe și îi arată clientului aspecte de care nu e conștient;
Creează dialog țintit care să ajute clientul să obțină claritate, să-și formuleze obiectivele și obstacolele, să-și definească valorile, convingerile și să își crească nivelul de conștientizare;
Are o atitudine care creează conexiune și care îi permite clientului să se manifeste;
Facilitează schimbare prin comunicare verbală și non-verbală, prin întrebări, exemple, exerciții, meditații, explicații, teme și experiențe;
Te pune pe gânduri, stimulează reflecție și aha moments;
Te responsabilizează și nu îți permite să te sabotezi;
Provoacă, motivează, susține și încurajează exprimarea de sine a clientului;
Are instrumente specifice care ajută oamenii să învețe despre ei, să iasă cu mintea din problemă și din zona de confort.
Un Coach intervine cu succes în aspecte precum:
Alinierea echipelor;
Luarea deciziilor;
Motivare;
Leadership;
Dezvoltare în carieră;
Inteligență emoțională;
Work-life balance.
Managementul stress-ului;
Negociere;
Asertivitate;
Comunicarea emoțiilor;
Management-ul schimbării;
Management-ul timpului;
Gestionarea activităților și prioritizare;
Stabilirea, urmărirea și îndeplinirea obiectivelor;
Sesiunea de Breakthrough
Un model genial de intervenție
Coach-ul clasic
Are la bază doar abilitatea de a pune întrebări bune, un Coach NLP are și instrumente cu care să producă schimbări în lumea interioară a clientului pentru ca acesta să-ți atingă mai ușor și cu calea deschisă obiectivele.
Sesiunea de Breakthrough
Este o metodologie pe care Coach-ii de la Crafting Minds o practică în lucrul cu clienții și pe care o și predăm în cursul de certificare ca NLP Master Practitioner.
Pas cu pas
Îți arată pas cu pas cum să iei clientul de acolo de unde e și să-l conduci acolo unde vrea să ajungă într-un interval de timp scurt și pe subiecte care în terapie sau Coaching clasic ar putea dura luni sau poate chiar ani de zile.
Te învață să descoperi
Cum anume clientul construiește în mintea lui problema prezentată, să identifici punctele cheie și să faci intervenții pe ele pentru a crea o experiență de Break–through – care se simte la propriu exact ca și cum ai trece prin/ ai sparge… obstacol, problemă, limitare.
Piedicile fiind demontate, clientul intră în contact cu resursele lui și cu sentimentul că știe exact ce are de făcut ca să-și obțină rezultatele.
Certificarea în Coaching
În cadrul cursurilor intensive Crafting Minds, înveți și deprinzi abilități de Coaching care întrunesc și depășesc standardele stabilite de ICF.
Certificarea este oferită de Coaching division of ABNLP prin Crafting Minds și îți permite să aplici abilitățile de Business și Life Coach fie în cariera ta actuală, fie într-una nouă, în cazul în care îți propui să dezvolți o practică de sine stătătoare de Coach.
Îți adaugă practic o nouă meserie în portofoliu ce poate face toată diferența în contextul economic și social actual.
Descoperă și învață Coaching aici:

NLP Practitioner
‘Crafting Excellence I’
4 certificări, 8 zile intensive, o experiență revelatoare
Nivel de bază, primii pași spre excelență.

NLP Master Practitioner
‘Crafting Excellence II’
4 certificări, 16 zile intensive, o experiență profundă
Nivel avansat, consolidează excelența.